Site icon Házená Sokol Libčice

Tak trochu jiné házenkářské posvícení

Určitě se vám už stalo, že vám někdy někdo do toho hodil vidle. Tak přesně tuto zkušenost aktuálně mají libčičtí házenkáři s organizací Posvícenského turnaje. Ještě na začátku srpna vše vypadalo dobře, potvrzené přihlášky jsme měli od týmů Mostu, Slavie Praha a další oddíly byly v jednání. Pak ale přišel nelogický krok Českého svazu házené poprvé v historii zařadit první kolo Českého poháru na poslední prázdninový víkend a neštěstí bylo na světě.

Přímý dopad na Libčice nula (Libčice nasazeny dle výsledků z minulých let až do druhého kola), nepřímý dopad čistá katastrofa. Všichni jistí i rozjednaní účastnící turnaje byli nalosováni do prvního kola, které se mělo sehrát právě v termínu libčického posvícení. Logicky tedy přicházela jedna omluvenka za druhou.

Bohužel ani situace v organizaci turnaje veteránů nebyla nikterak růžová. Nezájem hráčů této věkové kategorie byl již v předchozích letech. Výsledkem bylo zrušení turnaje starých pánů a zařazení pouze exhibičního zápasu do turnaje mužů v minulém roce. Ani letos situace není lepší a turnaj se neuskuteční.

Přes veškerou snahu funkcionářů Libčic nalákat na poslední chvíli další kluby nezasahující do úvodního kola poháru se muselo učinit těžké rozhodnutí a turnaj odvolat. Nesmířili jsme se však s myšlenkou vyškrtnout házenou z programu libčického posvícení, a proto jsme připravili náhradní program.

Jedná se o exhibiční zápas mezi výběrem hráčů středních Čech a Libčic bez omezení věkové kategorie. Na hřišti se tak potkají ostřílení veteráni i aktivní hráči 2. ligy. Utkání se odehraje klasicky 2 x 30 minut. Předpokládá se tedy kvalitní házená okořeněná o nadstandardní prvky, které v klasickém turnaji nebo soutěžním zápase neuvidíte.

Tímto tedy zveme všechny fanoušky libčické házené na venkovní hřiště do Libčic. Úvodní hvizd zápasu bude v sobotu 27. srpna v 10:00. Po skončení utkání bude připraveno občerstvení a posezení pod kaštany. Pevně věříme, že změna programu diváky neodradí a všichni na hřišti i mimo něj se budou dobře bavit. My pro to uděláme maximum 🙂

Exit mobile version