Site icon Házená Sokol Libčice

Středočeské derby s Mladou Boleslaví v náš prospěch 27:22

V domácím prostředí jsme přivítali tým Mladé Boleslavi. Po zápase ve Zruči, jsme měli dostatek času si srovnat myšlenky a zahodit zklamání za hlavu. Pro obě mužstva je tato sezóna tou nejlepší od postupu do 2. ligy. Mladá Boleslav je pro nás vždy těžkým soupeřem, a utkání s nimi mají vždy svoji výjimečnou atmosféru.  Oba týmy si drží vzájemnou domácí neporazitelnost, a případná prohra s tímto soupeřem, by znamenala, že právě Mladá Boleslav by se na nás nepříjemně bodově dotáhla.

Boj o 3. místo mohl začít. Hned v úvodu se nám zranil Martin Doubek, který dostal příležitost nezvykle na pravém křídle a do utkání už nemohl zasáhnout, kvůli vykloubenému prstu na ruce. V prvních 10 minutách se ukázalo, jak vyrovnaný zápas to opět bude.  Domácí Ondra Kříž, tak hostující gólman předváděli skvělé zákroky od samého začátku utkání. Vzhledem k osobní obraně na Lukáše Weignera, který se takticky přesunul do pivota, dostal velkou příležitost Michal Horejš na levé spojce.
Celý první poločas byl jeden velký souboj o každý balón. Nedařilo se nám v koncovce, ale to ani soupeři, který se jen těžko dostával do svého stylu hry, především díky agresivní obraně. O poločasu jsme šli do šaten za stavu 13:9.

Trenéři kladli důraz na aktivní obranu, a přesnější koncovku. Především spojky se nám opět trápili.

To se nám v druhém poločase dařilo.  Přesto naše hra byla utrápená, o to víc jsme byly hladový po úspěchu. Opět se jednalo o taktickou bitvu obou mužstev, kde se nám ale začalo dařit více a více. A když se nám konečně po několika zápasech probudil střelecky Michal Horejš,  utkání bylo v naší moci.  Škoda jen, že jsme pár minut před koncem zápasu vedli o 8 branek a mužstvo neudrželo toto příznivé skóre.  Zasloužená výhra 27:22.

Tým je potřeba pochválit za odhodlanost, a chuť po vítězství v tomto utkání. Díky této výhře jsme odskočili právě Mladé Boleslavi na 6 bodů.  Zklamáním je pro nás naše koncovka v posledních utkáních.  A nedodržení pokynů při zápasovém time – out.  Trenéři chtěli udržet skóre +7 v náš prospěch, kdyby se konec sezony rozhodoval podle skóre vzájemných utkání.

Tento zápas nám předvedl souboj brankářů, domácího Ondřeje Kříže a hostujícího Roberta Soukupa. Zároveň nám ukázal, jak se dá opět takové utkání zbytečně vyhecovat ze strany rozhodčích.

Mužem utkání i přes střelecké hody Michala Hořejše, který se snad střelecky opět probudil, byl zvolen jednoznačně Ondřej Kříž, který doháněl Boleslavské k šílenství svými zákroky.

V dalším kole nás čeká utkání v Kolíně.  Proti tomuto mužstvu se nám v posledních zápasech daří, ale vždy jsou to zápasy, které hodně bolí. Především nám v hlavě zůstává prohra s domácími před dvěma roky.

Zároveň se v příštím kole hraje utkání Jablonce s Prahou 4, které hodně napoví o našich šancích na vyšší umístění než je 3. místo. Podmínkou je vyhrát poslední 3 zápasy, jedině tak vede cesta za minimálně 2. místem.

Děkujeme za skvělou atmosféru v zápase.

[pe2-gallery album=“http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/100379966785658373631/albumid/6002892947300619361?alt=rss&hl=en_US&kind=photo“ ]

Exit mobile version