Site icon Házená Sokol Libčice

Vršovicím jsme vystavili stopku!

Velmi očekávaný souboj s leaderem tabulky jihozápadní části 2. ligy měl odtajnit hned několik neznámých. Jaké byly klíčové otázky diskutované v házenkářské obci?

Jak domácí Libčice, tak hostující Vršovice si byly vědomi důležitosti utkání. I proto se oba týmy snažily do zápasu nasadit to nejlepší ze svého středu. Domácí se museli obejít pouze bez zraněného střelce Josefa Gebauera, který je s obnoveným zraněním v horní polovině těla mimo hru minimálně na několik týdnů, a Zdeňka Jermana, který léčí hnisavou angínu. Vršovice přijely s plnou soupiskou, včetně Jana Bednáře, který měl možnost odehrát pohárový zápas v dresu extraligové Dukly. Důležitost 2. ligy však přebila vyhlídky na evropský pohár.

Stejně jako na podzim Libčice neprožily ideální vstup do zápasu. Hned od úvodu ztrácely několik branek a Vršovice diktovaly tempo hry. Nasazení v obraně ani v útoku zdaleka nebylo dle představ lodivoda Martina Breyla, který se opět podíval i na hřiště. Taktovku na domácí lavičce tak držel po většinu zápasu Milan Kiselica. Postupem času se ale Libčice dostávaly do tempa a hlavně koncem poločasu se podařilo snížit vedení Vršovic až na konečných 14:16.

Druhý poločas už byl jiný příběh. Libčice nabraly na obrátkách a začaly na palubovce dominovat. Kvalitní obranu potvrdil výborně chytající Michal Šimánek. Nejvíce starostí proti očekávání dělal domácím Jakub Metlička, který se vyšplhal až na 8 zásahů. Naopak obávaný Jan Bednář (3 branky) se trochu v křeči snažil zápas sám rozhodnout, což byla voda na libčický mlýn. Souhra Vršovic se rozpadla a omezila se pouze na individuální souboje. Z technických chyb soupeře pramenily rychlé protiútoky, které chladnokrevně zakončoval Ondra Hasala. V postupném útoku to z dálky lepilo Lukáši Weignerovi a míče na brankovišti sbíral a uklízel do sítě Vršovic Honza Podroužek.

Na vývoj zápasu nedokázal zareagovat zkušený trenér František Štika. Vršovice tak ukázaly svoji zranitelnost a odhalily slabiny dalším soupeřům, kteří se přišli podívat do haly ve Břvích. Právě vnitřní síla a touha po vítězství patřila ten den domácím borcům. Libčice v polovině druhého poločasu otočily průběh zápasu a odskočily na rozdíl několika branek. V posledních minutách kontrolovaly hru a zaslouženě si došly k vítězství 29:24.

V součtu obou vzájemných zápasů mají Vršovice stále navrch, ale soutěž není zdaleka u konce a Libčice ukázaly cestu jak obrat Vršovice o body i ostatním týmům. Souboj o čelo tabulky tedy pokračuje a bude zcela jistě hodně zajímavý.

Jako hlavní 3 hvězdy zápasu jsou vyhlášeni:

  1. Lukáš Weigner – nejlepší střelec zápasu, ve svém stínu nechal „hvězdného“ Jana Bednáře a vstřelil důležitých 9 branek
  2. Ondra Hasala – poctivá motorová myš nahlodávající sebevědomí soupeře svými rychlými protiútoky a úspěšnými sedmičkami, celkem 8 branek
  3. Honza Podroužek – jistota na brankovišti, celkem 8 branek

Na pozici pomyslené 4. hvězdy si zaslouží zařadit celý tým. Právě týmový výkon v druhém poločasu počínaje lavičkou, brankáři a hráči v poli znamenal zlom v zápasu.

Nyní nás čeká velikonoční pauza, další kolo Libčice odehrají na půdě Lokomotivy Vršovice 3. dubna od 16 hodin.

Statistika zápasu, galerie fotek Robert Grim, Anet Taliánová

Komentář soupeře

Exit mobile version