Site icon Házená Sokol Libčice

Libčice- Žatec 26:16 (12:11)

Po dvou venkovních porážkách o jedinou branku stála před libčickými házenkáři povinnost zvítězit v domácím prostředí a zůstat v kontaktu se středem tabulky. Soupeřem byl tým Žatce, který prozatím nemá vůbec špatné výsledky a především v domácím prostředí dokáže trápit a i porážet favority.

Do utkání jsme vstoupili přesně podle představ. Díky pozorné obraně a dobré kombinaci v útoku jsme brzy vedli 5:1 a vše na první pohled vypadalo až moc jednoduše. Soupeř nebyl schopný prosadit se na postavenou obranu, ale nám naopak začala dělat problémy jeho vysunutá obrana. Naše špatné přihrávky a technické chyby umožnily Žatci dávat jednoduché branky a tak v 18. minutě byl najednou stav pouze 8:7 v náš prospěch. Po oddychovém čase a uklidnění naší hry jsme se opět dostali do vedení a ve 26. minutě to bylo 12:8 pro nás. Namísto toho, aby půle skončila o 5 branek, tak jsme v útoku předvedli několik chyb, které znamenaly tři branky v řadě a poločas skončil pouze o branku.

V poločasové přestávce byl prostor si vše vyříkat a hlavně začít hrát v útoku jako v posledních střetnutích. Žatec z prvního útoku vstřelil  branku a tím srovnal stav utkání na 12:12. Naštěstí jsme nezpanikařili a postupně začali hrát házenou, kterou umíme. Obranná činnost fungovala stále perfektně a dařilo se nám vyrážet k protiútokům. V útoku jsme si zvykli na soupeřovu obranu a přestali dělat tolik chyb. Oproti první půli jsme najednou dokázali zachytávat soupeřovi pokusy o trháky. Ono by to šlo už v první půli, ale to jsme si mysleli, že Žatec zvládneme bez většího nasazení. Ještě ve 45. minutě byl stav 19:15 a Žatec byl stále v zápase. Ve zbytku utkání se soupeř střelecky prosadil pouze jedinkrát a to pouze díky naší ztrátě v útoku. Nám se naopak podařilo ještě několik branek vstřelit a nakonec utkání skončilo jednoznačným výsledkem 26:16, ale do nějaké 45. minuty to bylo otevřené. Pro soupeře je výsledek možná až příliš krutý, ale za to může posledních 15. minut utkání, ve kterých doslova odpadl.

Hráči určitě zaslouží pochvalu za výkon ve 2. poločase, který skončil 14:5 v náš prospěch. Nejlepší utkání sezony sehráli naši pivoti, kteří díky vysunuté obraně dostali šanci vyniknout a využili toho. Perfektní utkání po střelecké stránce sehrál hrající trenér Maťo Breyl, který svými dělovkami trápil hostující brankáře. Doufejme, že mu to vydrží i do dalších utkání. Naopak vysunuta obrana dneska nedovolila tolik střílet levým spojkám, ale pravdou je, že se do toho příliš nehrnuli. Nezbývá než věřit, že si to schovávají na příští zápas se Slávií, kde nás určitě čeká vyhecované utkání a „sešívaní“ nám mají co vracet . V minulém ročníku SRL jsme jim přichystali jedinou porážku a ta znamenala náš postup do 2. ligy. Bylo by super si na Slávii připsat také první druholigové body z venku. Vzhledem ke kvalitě soupeře to bude nesmírně těžké, ale už teď se do Edenu těšíme…

Stručný komentář soupeře: http://www.handballzatec.cz/index.php?subaction=showfull&id=1321200695&archive=&start_from=&ucat=&

Statistiky zápasu: http://www.muzi.chf.cz/match_report.aspx?id=15389&cmpid=52

Foto zápasu: [nggallery id=5]

Exit mobile version